Pametno svjetlo pa pametni grad

Podijeli
Ugradi
 • Datum objavljivanja: 29. Lip 2019.
 • Grad Istočno Sarajevo prvi je urbani centar na području Zapadnog Balkana koji se odlučio za uvođenje koncepta pametnih gradova koji podrazumijeva uvođenje novih tehnologija i usluga s ciljem poboljšanja kvaliteta života u urbanim sredinama. Prvi je projekat „Pametna javna rasvjeta“.
  Originalno objavljeno na - www.slobodnaevropa.org/a/tv-liberty-pametno-svjetlo-pa-pametni-grad/30017098.html

Komentari • 3

 • Serious liar
  Serious liar Prije 3 mjeseci

  Dobro covjek kaze/pametari!Tocno se vidi napredak i boljitak danasnjice!Zivot je danas u svakom smislu kvalitetniji!Em je zrak cisci,em se lakse zivi,em je ekologija dosegla nivo da svakom od nas pruza ugodnije mjesto za zivljenje!Zahvaljujuci naporima ovih ljudi!Aj matere ti ne seri!Uz blagodati koje nam danasnjica pruza i u kakvom vremenu i lopovluku zivimo dobro je da imamo i za kruh!Naso se genije pametovat o stednji i ustedi!Imas sve te silne politicare i lopove s jedne strane koji ti uzimaju zadnju kap volje za zivot a ti im jos glas dajes i s druge strane ti sav svoj trud i skolovanje podredio experimentima sa ustedom energije i zastitom okolisa!Dobro dal si ti normalan????Budi jedan od njih i razjebi ovo sve sto je ostalo..!

  • Serious liar
   Serious liar Prije 3 mjeseci +1

   @Aleksandar Mastilovic Slazemo se dobro razumijemo!Ja sam prvi za boljitak i promjene al gledajuci sta se dogadja oko nas pitam se da li ima smisla boriti se.Jedni rade trude se stvaraju i doprinose drugi sve pokradose i unistise!Zato sam tako i reagirao.Zivi bili pa vidili sta ce se u buducnosti dogodit.Poz

  • Aleksandar Mastilovic
   Aleksandar Mastilovic Prije 3 mjeseci

   Obično ne komentarišem po mrežama, ali potpuno te razumijem, čak se i slažem sa situacijom, mene je to i otjeralo prije par godina ali me inat vratio. I ne želim biti "normalan" i "pametan" da pogasim ovo malo svjetla koje je ostalo niti želim da ličim na političare o kojima pričaš. Ovo je najbolji način da pružim otpor ovo opštem rasulu u kojem smo se našli posljednjih decenija. Da hoće svako po papirić podići sa poda a kamo li nešto više uraditi, možda bi se neki proces pokrenuo. Nisam siguran ni da bi narod prepoznao razliku da se ponudi neko ko je korektan, svi mi pomalo krivi za ovo. Pokušajmo bar malo nade zadržati jer ako budemo toliko negativni onda možemo jedino da se "vješamo" ili bježimo glavom bez obzira. Jesmo li sigurni da smo uradili sve što smo mogli da ne bude tako kako jeste? Živ i zdrav bio!