Sabor SPC u Podgorici: Vlada da povuče zakon

Podijeli
Ugradi
 • Datum objavljivanja: 15. Lip 2019.
 • Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori je s Trojičindanskog sabora u Podgorici pozvala Vladu da povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim se, kako tvrde, pokušava oteti imovina te vjerske zajednice.
  Originalno objavljeno na - www.slobodnaevropa.org/a/30001161.html

Komentari • 291

 • Specijalist Distroyer
  Specijalist Distroyer Prije 2 mjeseci

  ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…
  David Perović, episkop kruševački i član Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC), oglasio se polemičkim tekstom nakon što ga je umirovljeni episkop Atanasije Jevtić pomenuo u prepisci s patrijarhom SPC Irinejem Gavrilovićem.
  BORBA ZA PREVLAST U SRPSKOJ PATRIJARŠIJI: Atanasije Jevtić napao patrijarha Irineja i članove Sinoda
  David se smatra epigonom člana i portparola Sinoda SPC episkopa bačkoga Irineja Bulovića. Atanasije Jevtić je eparhiju episkopa kruševačkoga Davida nazivao - KrušeBAČKA.
  Prije nego se zamonašio, David (rođen 1953. kod Peći) se bavio se TV i filmskom režijom. Za episkopa je izabran 2011. lobiranjem Irineja Gavrilovića, koji je i načelstvovao njegovom hirotonijom. Tokom zasijedanja Sabora SPC 9-18. maja o.g. David je pročitao „optužnicu” protiv episkopa zapadnoameričkoga Maksima Vasiljevića, etc.
  Priprema se „svilen gajtan” episkopu SPC koji je djelimično opovrgao najveću laž srpske istoriografije
  Patrijarh Irinej Gavrilovića je predśedavajući Sinoda - „crkvene vlade”. Osim Irineja Bulovića i Davida Perovića, članovi Sinoda su episkop šumadijski Jovan Mladenović i mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević.
  Grupa Sinodu suprotstavljenih episkopa je predvođena Amfilohijem Radovićm, tu su Atanasije Jevtić, episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije Mićović, diseldorfsko-njemački Grigorije Durić, raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije Šibalić, zahumsko-hercegovački Dimitrije Rađenović, mileševski Atanasije Rakita... Svi nabrojani episkopi (osim Grigorija Durića) su bili na „saborovanju” 15. juna pred Hramom u Podgorici.
  Srpski izvori tvrde da je u toku borba za mjesto novoga patrijarha SPC.

  Vlast priprema sljedećeg patrijarha?
  U obračunu ove dvije frakcije ne biraju se sredstva u međusobnoj kompromitaciji. Mitropolitu dabrobosanskome Hrizostomu pripisano je da „vodi sa sobom harmonikaša na liturgiju, naplaćuje bogosluženja, a na pitanje đe troši pare, svi imaju identičan odgovor: kocka!”
  „Svaka liturgija koju služi mitropolit Hrizostom košta oko 250 eura uz dodatnu isplatu za đakone, vozača, fotografe, čime svako bogosluženje jednu parohiju košta oko 500 eura. U posljednje vrijeme ukupni iznos se povećava jer sve ove pare idu vladici direktno u džep, plus za pratnju”, tvrdi „Blic”. „Vladika [Hrizostom] novac ne knjiži, a nema ni evidencije da mu je dat u parohijskim blagajnama”.
  Na drugoj strani, Sinod i-ili grupa episkopâ Irineja Bulovića uzvraćaju i kontra-kompromitacijama. Zasad, pojavile su se u medijima fotografije episkopa diseldorfsko-njemačkoga Grigorija Durića koji je uslikan „u civilu” sa dvojicom svojih sveštenika tokom odmaranja i „ribarenja” u Dubrovniku, te snimci iz 2017. episkopa raško-prizrenskoga i kosovsko-metohijskoga Teodosija Šibalića, koji je prisustvovao koncertu metal/pank bend „Mortal Kombat" tokom „Bir-festa” u Beogradu - u društvu i lijepih đevojaka je degustirao pivo…
  SRPSKE VLADIKE SE MEĐUSOBNO KOMPROMITUJU: „Prljav veš” kulja iz SPC
  Episkop zvorničko-tuzlanski SPC Fotije Sladojević napisao je i na sajtu svoje eparhije 2. avgusta objavio pjesmu „Isprani mozgovi” posvećenu Atanasiju-Tasi Jevtiću:
  Ako konac delo krasi,
  onda da i mi kažemo našem Tasi…
  Fotije pripada frakciji koja podržava aktuelni Sinod i episkopa Irineja Bulovića.

  „Od grubih reči tuga nas hvata, zar tako na Patrijarha”
  Sada se, dakle, oglasio i David Perović, episkop kruševački i član Sinoda. Priznaje da „jeste grješnik”, ali da, za razliku od svojih oponenata u SPC, on nije ono što oni - jesu.
  Episkop David navodi popis nepočinstava unutar SPC, između ostalih - davanje crkvenih dobara pod hipoteku; članstva u kriminalnim organizacijama, rotarijanskim i masonskim društvima; kleptomanija; širenje jeresi; doušništvo; sklapanje brakova i pravljenje đece „na crno”; homoseksualizam; pedofilija; sodomija; podvođenje; kamatarenje; reketiranje; krijumčarenje; siledžijstvo; pijančenje; narkomanija; ucjene kompromitujućim činjenicama; svetogrđe; kidnapovanje… pominje i izvjesne doprinose za nespecifikovana ubistva i samoubistva!
  Što je čiji konkretni grijeh? Episkop David nije otkrio, zasad. U istu ravan je stavio i tvrdnju da se „priprema izdvajanje eparhija iz sastava SPC radi pribrajanja onima koji dugo, dugo već trguju autokefalijama”.
  Slijedi dio teksta „Tragikomične crtice iz drugog Pisma episkopa Atanasija Jevtića upućenog Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju (Na sv. velikomučenika Prokopija 2019, manastir Tvrdoš)”. Episkop kruševački i član Sinoda SPC David Perović objavio ga je 5. avgusta na sajtu svoje eparhije. U ovome dijelu teksta David piše o svojoj poziciji unutar SPC. Tekst citiram u originalu:
  „Apropo brata Davida, David se najbolje snalazi u javnoj i direktnoj ispovesti svojih grehova. Nijedna etika ni ontologija nisu mu potrebne da bi vagao svoje grehe; jednostavno, sam on i sav, jeste grešnik, bez ijednog zdravog mesta na telu svoga bića!
  Zato on ne licitira gresima u procentima; ne umrežava se i ne finansira se iz centara moći, što podrazumijeva golemi utrošak tuđih sredstva; ne daje crkvena dobra pod hipoteku; ne zabasava u kriminalne radnje i ne završava u tajnim organizacijama i društvima; nije mason ni rotarijanac; ne prodaje dušu kao bivši eparhijski sekretar: bajagi ubogi L…., a on manični kleptoman i gočobija.
  Ne žmuri na oba oka i ne pravi se gluv na oba uha kao što biva kod neke braće u čijoj se neposrednoj blizini relativizuju crkveni dogmati pa se svode na slobodoumna i necrkvena razmišljanja, a bogoslovski neologizmi se upotrebljavaju kao floskule i umne tablete za omamljivanje naivnih, zaplašenih i lakoumnih; ne ispoveda i ne širi jeres.
  Nema doušnike koji ga hrane i oblikuju, i mozak mu ispiraju; ne nasijeda na teme - sa drugim u relaciji, ili - relaciona ontologija - onih izumitelja i zagovornika koji militaristički upotrebljavaju te verbalne formule da bi nametnuli svoje uslove komuniciranja, a koji u samoj komunikaciji ne podrazumevaju čast i hrišćanski moral.
  Brat David nije kršten kod raskolnika pa da je do daljnjeg nekršten; ne ulazi u divlje brakove i ne sklapa ih na crno, niti decu rađa na crno; nije ni naprednjak ni nazadnjak; ne odlazi ni u Hong Kong, niti na Tajland radi nazadnjačkih i naprednjačkih usluga; nije pedofil ni sodomista; nije makro ni mafijaš.
  Ne pravi od Crkve skitničku čergu; ne reketira niti kamatari druge radi sopstvenog uspešnog biznisa; ne krijumčari; nije siledžija; ne drogira se, ne pijanči niti banči; ne mrzi svoju braću, niti ih satanizuje; ne likvidira svoju braću kao prokaženu i inkriminisanu jer ih on takvom vidi, a i zato što bi njemu ambicioznome ona smetala; ne ucenjuje braću kompromitujućim činjenicama i ne primorava ih da ćute i da se neoglašavaju.
  Ne bavi se politikanstvom niti izvodi svetogrdne radnje pred mitingašima; ne reaguje na one koji opanjkavaju episkope i njihove eparhije; ne špijunira saborske oce otvorenom linijom i putem žute-bljuc i srbomrzilačke štampe; ne postavlja medijske sačekuše i ne vrši medijske harange i smaknuća; ne uslovljuje ničiji identitet i životni prostor pomicanjem inkvizitorske obrve i pomoću sopstvenih nestašluka; nije ni epigon, ni petokolonaš, ni član klana.
  Ne pripada krugovima darvinista i evolucionista, niti je miljenik gejke dr Vološek; ne zagovara feminizam niti žensko sveštenstvo; nije zilot; ne poverava crkvene stvari medijskim plaćenicama, inače zaduženim za crkvena pitanja, niti ih nagrađuje za usluge i razmetljivost; ne olida kroz eparhije, ne gasi eparhijske kase i ne nameće crkvenu sabornost pomoću advokata i sudova koji gutaju narodne novce; nije kleptoman.
  Ne dopušta hipohondričnim i oholim istraživačima patristike da falsifikuju otačku misao; ne sekularizuje crkveni duh i etos i mantija mu nije na smetnji; ne zastrašuje i ne ucenjuje braću u omladinskom sleng-žargonu: Don’t touch prekidač, struja oće kill, kill!; brat David nije počinio niti jedno ubistvo, niti je ičijem kidnapovanju, a kamoli ubistvu i samoubistvu doprineo; nije ucenjen Hagom; ne priprema izdvajanje eparhija iz sastava SPC radi pribrajanja onima koji dugo, dugo već trguju autokefalijama…”

 • Archangel Michael
  Archangel Michael Prije 2 mjeseci

  Ko vas šta pita?

 • BROtHerGam1ñ9 YT
  BROtHerGam1ñ9 YT Prije 3 mjeseci

  Smrt Milu Djukanovicu on je placen od zapada da slovenske drzave odvaja i posvadja medju drugim slovenskim drzavama !

 • Oric Ljiljan
  Oric Ljiljan Prije 3 mjeseci +1

  Zapalite tu srbsku fasisticku zastavu.bradonja pusi kur.. 💂‍♀️

 • zac20zg
  zac20zg Prije 3 mjeseci +2

  Neka bude
  hrvatska pravoslavna crkva
  Bosanska pravoslavna crkva
  Crnogorska pravoslavna crkva
  Kosovska pravoslavna crkva
  I nek se sve vrati drzavama koje su te crkve izgradile za ove vlahe i plemena iz karpata koja su dosla na ova podrucja 1800
  I otela tudje kulture i tudji teritorij

  • zac20zg
   zac20zg Prije mjesec

   La Haine
   Jebem ti mrtvu majku u grobu
   Serem ti se po djeci
   Jebo ti ja kurvu majku i svrsavam joj po faci dok doji kurvinog sina.
   Majka ti uvjek smrdi po spermi

  • La Haine
   La Haine Prije 2 mjeseci

   SVRSIM TI BRE PO KEVI I SESTRI KOPILE JEDNO

  • La Haine
   La Haine Prije 2 mjeseci

   JEBEM TI BRE MATER U PIZDU IZRODE SRBSKI

  • La Haine
   La Haine Prije 2 mjeseci +1

   HAHAHAHAHHAHAHAHHAAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHHAHHAAH

 • hunt hunt
  hunt hunt Prije 3 mjeseci +1

  A cije je bilo prije 1918?!

  • hunt hunt
   hunt hunt Prije 12 dana

   @Alef Tav najveći fasisti i krivci za sva sranja na Balkanu je Spc! Ona je sve pravoslavce proglasila Srbima. A to jednostavno nije moguce!

  • Alef Tav
   Alef Tav Prije 13 dana

   @hunt hunt Svi Mitropoliti crnogorski su bili EGZARSI (čuvari) Pećkog trona (trona srpske Pećke Patrijaršije), od njenog ukidanja 1766-e do ujedinjenja sa ostalim srpskim eparhijama 1920-e...
   Pa za šta su ga čuvali, ako ne za dan ujedinjenja?
   Evo ti dokument o ujedinjenju, koji je donio Mitropolit Crnogorski Mitrofan Ban 1918-e: www.novinar.de/wp-content/uploads/2007/12/rstanje1.jpg
   Da ti citiram dio, da lakše pročitaš:
   Predmet
   Da se nezavisna Srpsko-Pravoslavna Sv. crkva u Crnoj Gori ujedinjuje sa autokefalnom Pravoslavnom crkovm u Kraljevini Srbiji...

  • hunt hunt
   hunt hunt Prije 3 mjeseci +1

   @KosovoReport a kako to moze bit srpsko ako je od Crne Gore

  • KosovoReport
   KosovoReport Prije 3 mjeseci

   Imovina Srpske Crkve Crne Gore

 • hunt hunt
  hunt hunt Prije 3 mjeseci +2

  1920 g Spc je sve pravoslavce koji su bili grkopravoslavci na podrucuju bivse Jugoslavije uvela u Srpsku pravoslavnu crkvu i automatizmom proglasila Srbima..sve Vlahe,Rumunje,Bugare,Hrvate,Bosnjake,Crnogorce to je povijesna cinjenica koja se skriva i iskrivljuje u ime velike Srbije

 • Micko NK Montenegrro
  Micko NK Montenegrro Prije 3 mjeseci +1

  evo vlada vec povlaci zakon samo sto nije, samo nemojte vi fizicki se sukobljavati inace ste poznati fizikalci kojima su i Slovenci navili usi i poslali vas kuci placuci . E sto necete nesto pokusat pa da vam odredimo jedan crnogorski tornado , oluja bi vam bila mala maca. Necu vrijedjati popove i mitropolite al ove posrbice su gore i od samih serbalja

 • kralj kralj
  kralj kralj Prije 3 mjeseci

  Milo rak te izijo dabogda,majku ti jebem,unisti mi djetinstvo,mladost,a kako si krenuo i starost.sve cu dat,ali moju bracu srbe,crkvu,hramove,nikad,nikad.

  • Micko NK Montenegrro
   Micko NK Montenegrro Prije 3 mjeseci +1

   zvizdi Milu lijevo mudo za tvoj kukavicki zivot no budes li se kurcobeca ima da te zgazimo ka balegu

 • Goran Grkovic
  Goran Grkovic Prije 3 mjeseci

  Podrska za nasu bracu.

 • holi858
  holi858 Prije 4 mjeseci

  Ovo je samo jos jedan pokusaj Mila da okrene crnu goru od srbije i priblize je nato-u,nema to nikakve veze sa crkvom

  • holi858
   holi858 Prije 3 mjeseci

   @Micko NK Montenegrro ajd narasla mi je,oces zvati kevu

  • Micko NK Montenegrro
   Micko NK Montenegrro Prije 3 mjeseci +1

   @holi858 kad ti naraste kitica javi se mozda ti prepustim neku vasu srbijanku da je balavis

  • holi858
   holi858 Prije 3 mjeseci

   @Micko NK Montenegrro nabureli ljigavi klitoris ti uso u mamu,ima da ti jebem i mila

  • Micko NK Montenegrro
   Micko NK Montenegrro Prije 3 mjeseci +1

   @holi858 imas nabubreli klitoris pickice mala ljigava nije to kita

  • holi858
   holi858 Prije 3 mjeseci

   @Micko NK Montenegrro sta je siptaru mislis da nemam kitu,jesi pitu tvoju mamu retardiranu jel imam kitu

 • Zoran Djurovic
  Zoran Djurovic Prije 4 mjeseci +3

  Pope mozes Mila jedino da povuces za kurac

  • Art Natal
   Art Natal Prije 3 mjeseci

   2) Crna Gora i papski breve 'Slavorum gentem'. U svome poslednjem broju (46) Glas Crnogorca donosi ovo saopštenje:

   'Vrlo je čudnovato, kako rimski listovi ne mogu da pravilno shvate zadataka naše misije u Vatikanu, mada smo odma u našem prvom saopštenju čisto i bistro opredjelili naše stanovište prema breveu Lava XIII od 1. avgusta t. g. izričito i kategorički izjavivši da se nas ne tiče ni reforma Svetojeronimskog zavoda u Rimu ni njegov preobrataj u kolež.

   Ponavljamo: nas se najviše tiče ono što se u pomenutom breveu ignorira srpski narod u srpskom Pomorju (Serbia Maritima) i ono što otuda slijedi, to jest ignoriranje, što znači ukidanje staroslavnog dostojanstva katoličke crkve, koje je papa Aleksandar II g. 1067. naročitom bulom dao Barskoj arhibiskupiji, dostojanstvo Primariae sedis totius regni Serbiae, a za vrijeme dukljanskog gospodara slavnog Mihalje Vojislavića, kom isti papa daje naslov kralja srpskoga - Rex Serblorum. To su dostojanstvo slijedećih vjekova pape više puta priznavale, i najposlije na vatikanskom koncilu g. 1870, kad je odnosna komisija određivala, kojim će redom oci glasovati po hijerarhijskom dostojanstvu, došlo je do pitanja i dostojanstvo Srpskoga Primasa i naročiti odbor sastavljen od nekoliko otaca (judices qurelarum et controversarium) odlučio je da barski arcibiskup Carolus Pooten glasuje sa ostalim primasima, i to drugi po redu i tako je glasovao, jer su ovi riješili, da se isti ima smatrati esse in eadem primatus possessione (Acta et decreta s. s. oecumenici concilii vaticani).

   Ubrzo iza toga Crna Gora je oslobodila i prisajedinila Zetu, u kojoj je našla to dostojanstvo katoličke crkve, i sklopivši konkordat sa Vatikanom, u nov ga život uvela. To tako staro i rijetko dostojanstvo, kao jedno dragocijeno dobro zemaljsko, Crna Gora koliko ima prava, toliko isto ima i dužnosti da čuva, tim više što je na njezinoj strani tako očevidno pravo, koje joj niko ne može danas ne priznati, a najmanje Vatikan, koji je pozvan da čuva ustanove na cijelom zemnom šaru a ne da ih ruši.

   Zato je Kneževska vlada po ovoj vigilantibus jura poslala naročitu misiju u Vatikan da najprije uloži protest protiv onog brevea u koliko vrijeđa njeno državno pravo, pa uz to, ako uzmože na lijepe da tu povrijedu izliječi.

   To je zadatak naše misije u Vatikanu, i od svog protesta naša Vlada neće odustati dokle god ne obezbjedi svoje pravo i to zemaljsko dobro, to jest dostojanstvo Srpskoga Primasa, koje je poslije pada srpske države vjekovima u moralnoj oblasti postojalo, a koje bi se danas htjelo ukinuti, kad ga je Crna Gora obnovila i put mu otvorila da dođe do prvoga svoga sjaja.

   Je li moguće da rimski listovi ne mogu ovo shvatiti kako treba i potpuno uvažiti?'".6   3) „Svetojeronimski zavod i Srbi. Našim čitaocima poznata je svetojeronimska afera, izazvana papskim breve-om 'Slavorum entem'. Poznato im je, da se je ta afera i nas Srba u veliko ticala, jer je spomenutim breve-om bilo ne samo zatajeno nego i mistificirano srpsko ime i ugroženo srpskom istorijom osvešteno pravo. Poznato im je, dalje, da smo mi Srbi, naravski, ustali protiv te mistifikacije, i proti njoj uložili protest. Na posljetku nije im nepoznato, da je Crna Gora, kojoj je tim breve-om specijalno bila nanesena golema nepravda, odaslala u Rim naročito izaslanstvo sa misijom, da u Vatikanu skrene pažnju na tu nanesenu nepravdu i poradi da se stvar dovede u red na osnovu i u granicama prava i pravičnosti. O zadatku i uspjehu te misije pronosili su se po različitim novinama različiti glasovi, već prema raspoloženju, koje vlada kod odnosnih novina prema tome koraku Crne Gore. O njenom zadatku mi smo u poslednjem broju donijeli autentično saopštenje zvaničnog lista Crnogorske vlade. O njenom uspjehu donosimo danas izvještaj, koji je stigao bečkoj 'Političkoj korespondenciji' iz Rima a koji glasi:

   'Crnogorsko izaslanstvo u pitanju Svetojermenskog zavoda svršilo je vanredno uspješno svoj posao. Bula 'Slavorum gentem' neće biti ukinuta, ali će biti dotjerana prama zahtjevima Crne Gore. Knezu Vojnoviću7 naročito je rečeno, da se nipošto nije htjelo vrijeđati katoličke Srbe, već da se tu radi o pogreški, što je učinilo lice, kome je stvar bila povjerena, nazvavši pogrešno sve jugoslovenske katolike Hrvatima'.

   Koje je upravo to lice, te je napravilo tu krupnu pogrešku, i podnijelo sv. ocu da je sankcioniše, o tome se u ovom izvještavaju izrijekom ništa ne kaže. Ali da direktne krivice za tu pogrešku treba tražiti u hrvatsko-katoličkim biskupima Strosmajeru, Stadleru, Marčeliću, Ucellini et komp., to je više nego istina" .9

  • Art Natal
   Art Natal Prije 3 mjeseci

   4) "Crna Gora i Svetojeronimsko pitanje. Rimski dopisnik bečke 'Nove slobodne prese' objelodanio je u tome listu jedno saopštenje o Svetojeronimskom pitanju, u kome se, između ostalog, nalazi i ova glupost: 'Crnogorska misija nije imala nikakav drugi cilj, nego da za Hrvate izvadi vrelo kestenje i da velikohrvatsku rabotu prokriumčari pod crnogorskom zastavom. U svezi s ovim kaže se, kako su hrvatski biskupi bajagi istakli svoga kolegu, barskog arcibiskupa, da povede agitaciju u korist Hrvatstva kolegije pa da je on 'umio viješto eksploatisati ambiciju crnogorskog knjaza'.

   Ovu besmislenu vijest pronijele su mnoge novine, a među njima i rimski Il giornale d'Italia, koji je na to, od jedne dobro upućene ličnosti10 dobio u stvari dopis, koji ovako glasi:

   'Dopustite, uvaženi direktore, poznavaocu cijelog zakulisanog toga Svetojeronimskog pitanja, da progovori ukratko o rimskom dopisu ''Nove slobodne prese', koji je objavljen u jučerašnjem broju vašeg žurnala.

   Spomenuti dopis koji bi hteo da razbistri situaciju, ne čini drugo nego je još više pomećuje. Geneza brevea ispričana je tako da se može razumjeti da izaslanik i izaslanici, koji su izvijestili Vijeće i Austrougarsko poslanstvo kod Kvirinala, nijesu smišljali drugo nego mistifikacije. Dopisnik ćuti 'et pour ceuse' kako su prošli pregovori među Vijećem i poslanikom Pastijem, a to bi bilo poučno da se sazna.

   Ali golema dvoličnost, koja bi se mogla nazvati lažju, čini mi se da je to, što se hoće da uvuče u stvar Crne Gore uvjeravanjem o sporazumnom djelovanjem arhibiskupa barskog Milinovića i knjaza Nikole. Tako golemu glupost nije moguće ni zamisliti ni napisati: hoće se zbilja neke osobite ignorancije pa da se jednom srpskom vladaocu, kao što je crnogorski knjaz, pripišu panhrvatske težnje. Kad bi to stajalo, onda bi se on zadovoljio breve-om 'pro croatica gente', koji uvodi u sferu hrvatskog utjecaja sve srpske zemlje, a ne bi otvoreno i bez uvijanja protestovao u ime cijelog srpskog svijeta na Balkanu odašiljanjem specijalne misije u Vatikan.

   Na stranu sa svakim ispitivanjem prave geneze cijeloj ovoj razmirici, koja se duguje provokacijama i spletkama hrvatskih biskupa, stvari su se, u kolike se one tiču Crnogorske knjaževine, razvile na ovaj način:

   Knjaz Nikola, bez ikakve ideje da se ogriješi o talijansku vladu i da joj brka poslove, bavi se pitanjem samo o specijalnoj tački, koja se tiče katolika u njegovoj zemlji, on radi nezavisno ostavljajući potpunu slobodu drugim zainteresovanim državama da brane svaka svoje pravo.

   Kada je knjaz, oko polovine avgusta ove godine, imao zgodu, da upozna važnost i prirodu breveo, ostade nemilo dirnut radi njegovih posledica za Katoličku crkvu u Knjaževini, jer ne treba smetnuti s uma da je arcibiskup barski primas katoličkijeh Srba, pa je prema tome i njihov prestavnik. Stoga knjaz Nikola, daleko od svake abiciozne pomisli, ali ponosit da je predstavnik Srpstva, koje je strašno bilo zbrkano sa Hrvatskom, dozove sebi, u rezidenciji u Nikšiću, presvijetlog Milinovića da položi račun o svom delovanju, kad je u svojstvu primasa Srba katolika, dopustio da ga zamenjuju s Hrvatima.

   Arhibiskup izjavi da je radio Bona fide i da ga nije uslišila Sveta stolica o definitivnoj redakciji brevea, koje mu je sadržaj razabrao tek iz javnih novina. U isto doba podnese uvjerenje o svojoj odanosti knjazu i Crkvi srpsko-katoličkoj, kojoj je on poglavica.

   Šta više: kad se je knjaz povratio na Cetinje, sazove Vijeće ministara i dozove Milinovića, da ponovi ono što je izjavio knjazu.

   Iza toga Vijeća odlučilo se, da se pošalje u Rim ministar pravde, knez Vojnović, sa špecijalnom misijom kod pape da dobije potvrdu o onome, što je Sveta stolica već priznala, konkordatom od god. 1886, biva, potvrdu o srpskom karakteru naroda i katolika u Crnoj Gori, koje prestavlja barski primat, te, prema tome, da kolegij treba da ima naziv, koji utvrđuje ovaj izraz, i da Crna Gora ima udjela u administraciji radi nadziranja, da bi pitomci sačuvali karakter svoje narodnosti. Knjaz je htio da arhibiskup prati ministra Vojnovića, baš stoga da održi čvrste učinjene izjave'".11

 • Wanda Wladyslawa Nida
  Wanda Wladyslawa Nida Prije 4 mjeseci

  webmaster ovog videa javi se wandawladyslawanida gmail sta mislis o novoj pravoslavnoj jugoslaviji encyclopediasupreme.org/nato/zivelajugoslavija.txt daj ovaj link vasim crkvenim predstaviteljima!hajde da nesto fino stvorimo!

 • milan stancetic
  milan stancetic Prije 4 mjeseci

  JEL TO CRNA GORA PRESTAJE BIT SEKULARAN DRSAVA,KAD DONOSI TAKVE SAKONE

 • Joja Joja
  Joja Joja Prije 4 mjeseci +2

  Podrska svima koje zabole za ove popove sto su nas pujdale na ratove i pokolje. Oni ni porez nece da plate.imaju milione.bahato se kurce autima od 100.000 eura.a vi ? Bedo radis za 400 eura.

  • Ajna Piri
   Ajna Piri Prije 4 mjeseci +1

   Dobro je brate ima nas znaci jos koji nismo slijepi kod ociju.

 • URUK HAI
  URUK HAI Prije 4 mjeseci +2

  Podraka braci crnogorskim Srbima ili Srpskim crnogorcima cestitim dolaze braca preko drine i braca sa ine strane lima

  • URUK HAI
   URUK HAI Prije 3 mjeseci

   @pohapo opahop nama u glavu tebi iz glavu

  • pohapo opahop
   pohapo opahop Prije 3 mjeseci +1

   Ihaa kakve bajke ... no vama je samo to u glavu

 • kaya 112
  kaya 112 Prije 4 mjeseci +3

  Nigdje mira bas ovi srbi nemaju svasta evo sad u crnu goru probleme stvaraju.. Jest cudno gdje je koji srbin tu ima problema nazalost..

 • U svima nama stoji snaga krsta !

  КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ АЛИ И ДУША ЦРНЕ ГОРЕ!!!

 • Srdjan CG
  Srdjan CG Prije 4 mjeseci +8

  Najjače je što hoće Crkve ljudi koji uopšte nijesu vijernici,koji nijesu kršteni i koji u životu u Crkvu nijesu ušli. Mogu da dobiju od nas Srba-Crnogoraca samo .!.

  • pohapo opahop
   pohapo opahop Prije 3 mjeseci +1

   @Srdjan CG ja ne podrzavam mila al sam crnogorac i nikako drugacije jbg crkli pukli

  • Srdjan CG
   Srdjan CG Prije 3 mjeseci +1

   @pohapo opahop opste poznato,provjereno i dokazano je da su milogorci-crnogorci najveći lopovi u svim sferama drustva. Hvala i Laku noć.

  • pohapo opahop
   pohapo opahop Prije 3 mjeseci +1

   Poznato je je da su srbi-crnogorci veliki vjernici nema koji nije mafijas celavo obrijan pola grada je ispisano sa 4 s veliki vjernici

  • Seelandino GmbH
   Seelandino GmbH Prije 4 mjeseci +2

   Srdjane oni nece crkve njih pare zanimaju!

 • Faruk Badnjevic
  Faruk Badnjevic Prije 4 mjeseci +3

  Najvece zlo pod nasim ex Yu podnebljima SPC

 • Vuk gorski
  Vuk gorski Prije 4 mjeseci

  srbin sam i kršteno ime mi je Njegoš..svaka podrška za braću u Crnoj gori...kakva god bila

 • Ivana Miladinovic
  Ivana Miladinovic Prije 4 mjeseci +2

  Dan Schreiber ..ko si ti. Kopiladu da sudis ovde.....svi znamo koje ubijao ..i koje terorista svi znaju .....vi ste ubijali. Demoni ste bre klosari mars odavde kopilad

 • valdrina haskaj
  valdrina haskaj Prije 4 mjeseci +4

  To Mile Legendary cernogorac tako treba pozdrav iz Detroida USA

 • Kralj Stefan Dečanski
  Kralj Stefan Dečanski Prije 4 mjeseci +4

  Ovaj admin je poturica. Sve briše komentare Srba.

 • Patriot 86
  Patriot 86 Prije 4 mjeseci +7

  Nisam iz Crne Gore ali ni iz Srbije ali ovo gledam kao pokusaj kradje imovine i nasilne asimilacije pravoslavnog stanovnistva Crne Gore. Nije mi jasno kako su to zamislili, nece valjda tamo neka sekta da preuzme 8 vijekova tradicije Crne Gore. Milo je jedan najobicniji razbojnik i oportunista, nije njega briga niti za Crkvu ni za Crnu Goru nego samo za svoj dzep. Bio bi Velikosrbin da mu je to u interesu, kao sto je u jednom trenutku i bio.

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Seelandino GmbH Ja sam nesto mladji od tebe ali znam dosta o toj nesrecnoj Jugoslaviji. Moj deda je bio sa 17 godina kurir u NOB-u i dvaput ranjen za slobodu naroda. Bio je i clan partije dok nije video da se tu samo radi o satiranju srpstva i podizanja svih drugih na ustrb nas. Napustio je tu partiju i slavio slavu kao sto je to radio njegov otac i deci uvek govorio da ne padamo pod takve zablude. Ta ideja nije imala nikakvu sansu i samo su je nesrecni Srbi zaista podrzavali. Sto me najvise iritira jeste da su sad ti isti zagrizeni komunisti svi odreda za "nato, liberalnu demokratiju i zapadni sistem vrednosti" i uvek ali uvek protiv interesa srpskog naroda, dok ih dosta radi u tim "trulim" kapitalistickim zemljama kao sto je nemacka ili svajcarska radeci kao kamiondzije, kuriri ili zidari. Gde je tim ljudima cast i sto nisu ostali dosledni do kraja svojim verovanjima.

  • Seelandino GmbH
   Seelandino GmbH Prije 4 mjeseci +1

   @Patriot 86 ma druze ja to sve izucavao 80tih..marksizam i socijologiju ti to citas a ja izucavao... to druze postujem jer sam ja tu zakletvu polozio, casnu pionirsku i omladinsku i ako me smatras za druga to je pozitivno u mojim ocima da li je ironicno bilo il od srca lezi na tebi a iskreno i ne zanima me .. sa djukanovicem nemam niti jedne dodirne tacke sem sto postujem njegov intelekt ili bolje receno instiktivno ponasanje.... a sto se nas bivsih jugoslovena tice misljenja sam da na manje prostora nema vise glupih ljudi
   P.S. i ja sam jedan od ...

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Seelandino GmbH Nema na cemu druze Seelandino. Uci ti malo kapital ili neko drugo Marksovo delo. Uskoro ce ispit iz marksizma, a verovatno je predavac Djukanovic 😂😉

  • Seelandino GmbH
   Seelandino GmbH Prije 4 mjeseci +1

   Hvala

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Seelandino GmbH Ti si neki ulicni filozov iz Obrenovca verovatno, mislim da toliku gomilu gluposti moze da saopsti samo onaj kome nedostaje elementarno poznavanje neke teme pa kako bi se izvukao iz nepovoljne situacije pribegava Hegelu, Kantu ili vama najblizim Marksu i Engelsu. To je ta istorija Montenegro.

 • Пантократор
  Пантократор Prije 4 mjeseci +3

  Шулц , баљего од баљеге, ђедови су ми Црну Гору нађубрили фашистима попут тебе, па ће дати Бог, да и ја тобом нађубрим Србску Љешанску Нахију, (ако не знаш ђе се налази, јави да дођемо по тебе, да те наједемо мурава из нахије) само ако ми ђе шака паднеш, несоју!!

 • Alex Susa
  Alex Susa Prije 4 mjeseci +5

  🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️

 • Luka Ivanovic
  Luka Ivanovic Prije 4 mjeseci +4

  Bravo samo jako:)

 • Stefan Markovic
  Stefan Markovic Prije 4 mjeseci +1

  Zasto se ne nalozi masovno iseljavanje Crnogoraca iz Centralne Srbije, to bi i za njih bilo dobro jer bi u Crnoj Gori mogli da idu u svoju crkvu, jer u nasoj vise ne smeju da idu..

  • ZORAN VOJOVIC
   ZORAN VOJOVIC Prije 4 mjeseci

   @Stefan Markovic nije nikom nego milu izdajniku..i mile sve radi opstane na vlasti..slizose sa albancima i muslimanima .hrvatima ..sve da bi bio na vladsti..ti ne znas kako smo mi srbi diskrimirani u crnoj gori..nema ni jednog srbina na nekoj vaznoj funkciji. ..mi srbi ne mozemo dobit poso niti bas nista...to je strasno..ovko ni pavelic nije tretiro srbe..to je uzas sta nam radi milo i ovi oko njega...

  • Stefan Markovic
   Stefan Markovic Prije 4 mjeseci

   @ZORAN VOJOVIC PA NISAM BUKVALNO MISLIO COVECE!! CITAJ CEO KOMENTAR I DO KRAJA!!! POENTA JE DA JE OGROMAN PROBLEM AKO SE CRKVA RAZDVAJA IZ RAZLOGA STO ONDA LJUDI KOJI NISU U CRNOJ GORI , A OSECAJU SE KAO CRNOGORCI NECE MOCI DA ODU U CRKVU JER JE NEKO REKAO DA TO VISE NIJE NJIHOVA CRKVA!Neverovatno je da je nekom palo na pamet da uopste pomisli da razdvaja crkvu!?! Sve gluposti oko Kosova i ostalih stvari su nebitne u odnosu na ovo sto se desava...U tome je problem. A ja koliko mrzim Crnu Goru svake godine(kad se ima para :) ) sam u Sutomoru...Ali mi je krivo sto mislim da polako taj pogresan lobi uzima maha i u Crnoj Gori,kao sto je uzeo u Bosni,Hrvatskoj i na kraju cemo da ostanemo kao panjevi sami....E ,to ti je moje misljenje i moje vidjenje cele ove price koja traje unazad godinama...

  • ZORAN VOJOVIC
   ZORAN VOJOVIC Prije 4 mjeseci

   @Stefan Markovic ti samo pravis razdor sa takvim predlozima..srbima treba sloga a ne razdor..pa kad neki srbi is crne gore procitaju takve izjave ona oni iz inata prilaze milu a milo to posle casti koristi u propagandu. Izvini sto sa m te sovo..ali sam bio besan...srbi iz srbije treba da nam pomognu a ne da prave nam jos vise poteskoca..ne treba davat milu povoda da pere mozak mladim crnogorcima i da oni nasedaju na njegovu siptarsku i muslimansku prpagandu...

  • Stefan Markovic
   Stefan Markovic Prije 4 mjeseci

   Tebra nemoj da psujes, ja sam samo dao konstruktivan predlog :) Svako moze da iznese stav i misljenje, pa i predloge. A to sto su Crnogorci branili Srbiju ja nisam ni sporio ni odbacio, ali nemojte vi da mi pricate sta cu ja da kazem i nadasve sta cu da mislim. Ja ti nisam neki klinac imas i moje ime i prezime, jer se ne krijem iza nekih tudjih imena i nadimaka, reci cu sta hocu, mislicu kako hocu i veruj mi ni u jednom trenutku nemoj da mislis da ste vi najjaci u Srbiji i bukvalno i u prenetom znacenju.. Lepo je to sto si se javio i drago mi je da si razumeo sarkazam koji sam napisao..

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   Onaj antiteista Milo i njegovi podrepasi bi najvise hteli da zavade narod izmedji dve zemlje. To je jedan narod, a ovaj izrod ce otici ako ne sad, kroz koju godinu sigurno i to pravo u zatvor.

 • Ivan Sremcevic
  Ivan Sremcevic Prije 4 mjeseci +46

  Ударило се на српство озбиљно,Његош би се постидео да му неко каже да Србин није!

  • Perperius
   Perperius Prije 3 mjeseci +2

   @Gavra Kaćanski
   A čemu to posprdavanje kad se Njegoš više puta izjasnio kao Srbin.

  • Gavra Kaćanski
   Gavra Kaćanski Prije 4 mjeseci

   I Isus je bio Srbin a neće jedan njegošić...

 • NewBosniaks
  NewBosniaks Prije 4 mjeseci +1

  Kad ce vec jednom SPC u Crnoj Gori da promijeni naziv u CPC(Crnogorska Pravoslavna Crkva)?

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci +1

   Мислиш, црногорска полицијска црква?
   Е па кад на врби роди грожђе!!
   Гробе окречени безбожни!
   Мрш!

  • Н.Н.
   Н.Н. Prije 4 mjeseci +2

   TRENUTNI PUNI NAZIV JE, MITROPOLIJA CRNOGORSKO PRIMORSKA. Sektasima ostavljamo taj.naziv CPC.

 • Dejan Bajić
  Dejan Bajić Prije 4 mjeseci +11

  Amin!Amin!Amin!

 • Milan Vukotić
  Milan Vukotić Prije 4 mjeseci +16

  Па ко да уђе у Милову цркву семе им јебем!

 • Mario Ko
  Mario Ko Prije 4 mjeseci +1

  Rahmetli Tito s nebesa crce od smjeha ,74g je napravio zakon djungle i belaja ,pravda ne postoji ,usitni razvali razdjeli zavadi i mrznji nikad kraja

 • 007 Dusko Popov
  007 Dusko Popov Prije 4 mjeseci +4

  Pasja Hazarska vatikansko Njemacka zivina ovako je kroz vjekove srbima evropu otela i sebe prisvoila, zasto je kanibal papa nego zbog pljacke neki dan bio na Kim, sto se ne suprastave lupeze vlasti ko Dodik ovom ZAPADNOM fasizmu i pljacki Srbske imovine i vjere, to je zlocin nad zlocincima sto ta antihristova djavolja vatikanska sekta zlo radi i otima, oni su nevjernici monstrumi samo pljackaju, ubijaju i lazno se kao katolicka vjera prestavljaju, dugo dugo su oni ovaj zlocin pripremali pokvareno i podmuklo zato je i Rat bio u yu i Kim, svijet su doveli na ivicu propast ta parazicka zlocinacka Hazarska sekta psihopata, Clinton ubica i satanista doso sa onom vjesticom lezbejkom Olbrajt da prave sa zlocincima Hajdarijanom i Tacijem proslavu kako su ljudima glave sijekli na Kim i stavlja li u lonac i to je njihova "demokratija" oni sa ljudima veze nemaju frankenstajni pasje sjeme dabogda svi od najgore bolest se muka mucili kao i sto se muce, na redu im je pravoslavlje pa Islam da uniste, samo da ta bolesna zivina ostane, treba im bombu baciti u leglo Vatikana, pacovska rasa. Crnogorci nedajte psima da vas uniste. ZIVJELA PRAVOSLAVNA VJERA ZIVJELA SRBSKA C. GORA!!! SMRT VATIKANU ZIDOVIMA PASJE RASE!!!

 • Nl23
  Nl23 Prije 4 mjeseci +3

  Nemoj da se glupi ovo se radi da bi zavadili dva ista naroda ...

 • Perperius
  Perperius Prije 4 mjeseci +19

  Jedini legalni naslednik Pećke patrijaršije je SPC.

  • zac20zg
   zac20zg Prije 3 mjeseci

   Nije
   To ce biti kosovska pravoslavna crkva
   🇭🇷❤️🤝🇦🇱🇭🇷❤️🤝🇽🇰

 • bugi albus
  bugi albus Prije 4 mjeseci +5

  viva montenegro viva milo samo tako vratite dostojanstvo koje ste izgubili 1918

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci +2

   Вива теби пуно корито, свињо !
   И обриши уста кад ручаш… ђе ћеш међу народ говњав!

 • Aagaggdg Dndbdbd
  Aagaggdg Dndbdbd Prije 4 mjeseci +8

  🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

 • bvb love
  bvb love Prije 4 mjeseci +3

  Ma super je crna gora....

 • zzurmzp
  zzurmzp Prije 4 mjeseci +3

  Ko zna sta se sve finansira iz tih nekretnina, cim je ovaj morao da reaguje. A da se razumemo, on ne radi nista bez odobrenja sa Zapada. I ovi iz Beograda su se uznemirili, a oni ne rade nista bez Rusije... Inace ne mrzim nikoga, just my two cents...

 • Србија Србија
  Србија Србија Prije 4 mjeseci +34

  Ови милогорци што овде пљују Србију прво нек се иселе из ње па онда нек лају част Црногорцима правим ,а ови милови дупеувлакачи марш из Србије!

 • roy
  roy Prije 4 mjeseci +7

  Srbi moraju da postuju zakon tu gde zive a ne da se vuce od Vucica po nosu ,jer tako ste poceli u Hrvatskoj a gde ste danas !!!

  • Art Natal
   Art Natal Prije 3 mjeseci

   @davor bob Ne Laži ! Zaklali ste porodicu Zec sa devojčicom od 12 god u centru Zagreba!

  • davor bob
   davor bob Prije 3 mjeseci +1

   @Art Natal pizdo srbijanska u ratu je od 1991do 1995 ubijeno,zaklano 420 HRVATSKE DJECE....SRBIJA JE GENOCIDNA TVOREVINA,SMRT SRBIJI SLOBODA I MIR BALKANSKIM NARODIMA.

  • ROSHOMON 999
   ROSHOMON 999 Prije 3 mjeseci

   @Србија Србија Cg mozes prepesaciti za par sati da se ne oznojis 😁

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci +4

   Hrvatska je počela sa klanjem porodice Zec u Zagrebu i ćerku su im zaklali od 12 god.pre nego je išta počelo!

  • Mario Ko
   Mario Ko Prije 4 mjeseci +1

   Triba mudar i pametan bit velika je nrznja vec preko 100 g. Rahmetli Tito je u Jajcu sa trabantima sarao mape pa ozakonio zakon dzungle 74g sve je davno planirano

 • Deny Devito
  Deny Devito Prije 4 mjeseci +5

  Čitava farsa je oko para. Niko tu neće uzeti nečiju crkvu. Bogomolja ko bogomolja. Niste ni svjesni koja lova prođe kroz Ostrog. Mile hoće na neki način da to kontroliše. Dio će ići CG. Ubirati će kao najam.

 • Aleksa Aksentijevic
  Aleksa Aksentijevic Prije 4 mjeseci +63

  Srbi iz Crne gofe borite se sa najvecim izdajnicima srpskog roda. Najveci Srbi su van Srbije. Ja sam Sumadinka,ali nama je lako,a vama skidam kapu.

  • Maki Maiki
   Maki Maiki Prije 3 mjeseci

   Ne treba zaboraviti događaje nakon 1ww u Crnoj Gori. Nakon 1ww po dolasku u Crnu Goru Srpskoj vojsci je upućeno pismo da se ponaša kao prema okupiranoj teritoriji !Ponavljam Crnu Goru su okupirali da bi se tek kasnije politički nametnutom podgoričkom skupštinom proklamovalo spajanje bratskih naroda u zajedničku državu .Možda je tu problem trenutne situacije ?

  • KosovoReport
   KosovoReport Prije 3 mjeseci

   @Равногорски Покрет Jer Republika Srbija je AVNOJska drzava i tamo je Srbin uglavnom geografska odrednica...

  • Perperius
   Perperius Prije 3 mjeseci +1

   @Hercegovac
   Džaba kad je natalitet očajan. U Hercegovini više nema ni 60 hiljada Srba, jugoistočna Srbija je već sad prazna
   Među top 10 smo nacija u svetu koje najbrže izumiru.

  • Violeta Andjic
   Violeta Andjic Prije 4 mjeseci

   @Hercegovac Ne tupi ko si ti

  • Hercegovac
   Hercegovac Prije 4 mjeseci +1

   Равногорски Покрет jer imate i imali ste vjekovima drzavu, mi smo vjekovima pod okupacijom a ocuvali smo srpstvo. Pozdrav brate!

 • Nemanja Drobnjak
  Nemanja Drobnjak Prije 4 mjeseci +25

  Jos malo Djukanovici, vasi dani su odbrojani!!!

 • Goran Anagastum
  Goran Anagastum Prije 4 mjeseci +7

  Био сам на сабору, све је било супер и фино организовано, владике су биле екстра и свештеници, углавном! Једина мана је што су свуда били неки мајмуни који су глумили обезбјеђење у стихарима, и безобразно нас гурали и ћерали тамо вамо, ко да смо дошли у затвор, а не у Цркву! Све неки редари и специјалци, који чувају владике од вјерног народа, ко да смо дошли да украдемо митрополита и да га бијемо! И кад се причешћујемо, хране нас на кашичицу ко да смо бебе и не знамо да једемо а они узимају Свете Дарове у руке и пију из Чаше! Све с неке висине гледају на народ, ко да смо стока и марва и никаква права немамо у Цркви, већ шта нам се они смилују то и добијемо! Једино су наше паре добре и давати их не бране!

  • Goran Anagastum
   Goran Anagastum Prije 4 mjeseci +1

   @Пантократор Драга бако старамајко! Видим да ти је битно да је твоја задња и да је најбоље да те игноришем! Пиле се тек испилило и мисли ако је мало учило " богословље", да је геније и љекар Српства! Надам се да ћеш то и постати, али са таквом чангризавом логиком, можеш догурати до сеоског попе и замлаћивати сељаке! Мада, варам се, наше владике баш воле такве подрепне муве, и дају им увјек фина мјеста, што се пара и посла тиче! Путуј игумане, а ми смо већ стигли на Циљ, и више нам нема кретања!

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci

   @Goran Anagastum Лако је за мене, само нек си ми ти весео, и уз брдо брз.

  • Goran Anagastum
   Goran Anagastum Prije 4 mjeseci +1

   @Пантократор Шантократор, сумњам да ће ти бити до весеља, кад спознаш себе!...

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci

   @Goran Anagastum бураз, везе немам ко је тај човјек, нит ти бројеви које помињеш, прилично си ми конфузан.
   Надам се да си добро, што ти искрено желим.
   Поштујем те јер пишеш ћирилицом.
   Веселио се

  • Goran Anagastum
   Goran Anagastum Prije 4 mjeseci +1

   @Пантократор хвала господине Мијо Ковачевићу бр 13! Кад изађеш, прошетај преко улице. Тамо те чека број 101. Иди до краја! И кад изађеш, биће ти све јасно....

 • Enas Kalic
  Enas Kalic Prije 4 mjeseci +8

  OVAKO SU SE OKUPLJALI U SPLITU, DUBROVNIKU,KNINU! A TAJNO DIJELILI ORUZIJE SR.NARODU! POTPUNO ISTO! SAMO STO U C.GORU NEMOGU DOCI BANDE IZ SIJEVERNE SRBIJE! IMA N.A.T.O. PLUS BONDSTEEL!!!! 😂😂🤕🤕STO NEDODJE SESELJ,RASKOVIC,BABIC????

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci

   @Dan Schreiber Gadila ti se i porodica Zec iz Zagreba pa ste i njih i dete zaklali! a da nije bilo Srba vi bi ste ostali austrugar. konjušari!

  • MICO 98
   MICO 98 Prije 4 mjeseci

   krani na Ostrog ako smijes da te vidim samo

  • Bojan Jerković
   Bojan Jerković Prije 4 mjeseci

   Otišli su i Tutci i Nemci x2, otićiće i NATO mamu vam jebem izdajničku. Sa đavolom bi šurovali samo da ne gledate u ono što ste bili pre izdaje.

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci

   www.jassa.org/?p=1306 u semitskim izvorima se ne pominju ni albanci ni bosanci a ni crnogorci

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci

   @Dan Schreiber Možda po veroispovesti a po nacionalnosti je srpska država! Ako ti je ćača bio Turčin onda nisi Srbin ali ako njie Turčin onda si Srbin muhamedanske vere ,sunitske verzije koju su osvajači Turci doneli na poluotok Helm prilikom osvajanja! Turci su jedni od više mongolskih plemena.

 • Ilija Đilas
  Ilija Đilas Prije 4 mjeseci +30

  Дужност нам је да се супротставимо усташкој Миловој политици и дјеловању корумпираног секташа Мираша Дедеића!

 • Viking Norway
  Viking Norway Prije 4 mjeseci +10

  Sto oce ova stoka smrdijanska sa zastavama tudje zemlje u sred Crne Gore?! Sjasite nam s kurca vise!

  • Maki Maiki
   Maki Maiki Prije 3 mjeseci

   Ilija Đilas Ne moraš odmah da peniš i režiš kao i svako neuko pseto u nedostatku argumenata i znanja a i tako samo pokazuješ svoju "kulturu" a pošto takvi balvani drugi jezik ne shvataju i pošto su takvi poput tebe operisani od pristojnosti i svega što čini zrelu ,formiranu ličnost,želim i tebi smradino četnička i tvojim najbližima prijatno ždranje ove moje debele , dlakave Hercegovačke kurčine i slasne vam moje mudetine ..pozz..staro smradino nevaspitana ...

  • Ilija Đilas
   Ilija Đilas Prije 3 mjeseci

   @Maki Maiki Ајде говно усташко тјерај се у три пичке материне!

  • Ilija Đilas
   Ilija Đilas Prije 3 mjeseci

   @Maki Maiki Говорим оно што су чињенице.Како је окупирана од стране српске војске кад је ЦГ тада већ била окупирана од стране Аустрије?И зашто су српски војници дочекивани као ослободиоци?И зашто је онда 90% Црногораца било за уједињење још прије Подгоричке скупштине?

  • Maki Maiki
   Maki Maiki Prije 3 mjeseci

   Ilija Đilas Inače moje pitanje nema veze sa geografijom već sa istorijom i isto to pitanje iziskuje racionalno razmišljanje a jako je prosto pitanje .Gdje nova Hercegovina i zašto Nikšić nije u nekoj "staroj Hercegovini"već u C.Gori koja je okupirana od strane Srpske vojske nakon 1ww rata ?Eto tako izgleda kada se juče rođeni ,nakljukani internet znanjem zanimaju ovakvim temama te me ne čudi što nisam dobio adekvatan odgovor ..pozz..

  • Maki Maiki
   Maki Maiki Prije 3 mjeseci +1

   Ilija Đilas To sam i očekivao da ćeš da mi odgovoriš jer to je novo pečena istorija koji svi ponavljaju kao papagaji a na pitanje mi naravno nisi odgovorio nego mi pričaš već izlazanu priču a i ona ti ne stoji jer kako je onda i zašto nakon 1ww okupirana C.Gora od strane Srpske vojske da bi se tek kasnije politički nametnutom podgoričkom skupštinom proklamovalo spajanje bratskih naroda a iz tvog odgovora se uostalom jasno vidi ko bi trebao da se više posveti istoriji a i geografiji ...pozz..

 • Jooo J
  Jooo J Prije 4 mjeseci +10

  Crnogorci, pazite se. Tako su i po Hrvatskoj odrzavali ovakve sektaske mitinge prije rata. Svetosavski sektasi su se opet zazeljeli gazenja. Kakvi mazohisti.

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci +1

   @Jooo J Kaze se Biograd na moru, a to podrazumeva da ima i na kopnu. Kako nema niti jedan u Hrvatskoj takav mislim da im je inspiracija bio glavni grad Srbije.

  • Dejan Bajić
   Dejan Bajić Prije 4 mjeseci +1

   Ne laj fukaro

  • Jooo J
   Jooo J Prije 4 mjeseci

   @Art Natal I? Postoji grad koji nosi epitet bijeli u Albaniji. Pa? Postoji i Biograd u Hrvatskoj i Belgorod u Rusiji. Jel ti zelis reci da su to sve srpski gradovi? Jer Bog zna da jedino Srbi imaju pravo na koristenje rijeci bijelo, bio, bel itd. Kaze Deretic i da je White House stara srpska kuca.

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci +1

   @Jooo J Grad Berat u Albaniji bio grad pod imenom Beograd pa mu Arnauti promeniše ime!
   The name of the city in Albanian is "Berat" or "Berati", which is probably derived from the Old Slavonic Бѣлградъ or "Bel(i)grad"[citation needed] (Белград, meaning "white city" in the South Slavic languages), under which name it was known in Greek, Bulgarian, Latin and Slavic documents during the High and Late Middle Ages.[citation needed] That name was rendered as Bellegrada (Βελλέγραδα) in Greek.[citation needed] It is believed to have been the site of the ancient city "Antipatreia" (Ancient Greek: Ἀντιπάτρεια "city of Antipater") or "Antipatrea" in Latin, while during the early Byzantine Empire the name of the town was "Pulcheriopolis" (Greek: Πουλχεριόπολις, "city of Pulcheria").[2][3] In the Republic of Venice the city was known as Belgrado di Romania (Rumelian Belgrade), while in the Ottoman Empire it was also known as Belgrad-i Arnavud (Albanian Belgrade) to distinguish it from Belgrade.[2]

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci +1

   @Jooo J Ja ništa ne pričam to je pričao Knjaz Nikola i tadašnje crnogorske novine Glas Crnogoraca! Valjalo bi to sada iscepati u arhiv da ne bude bruke!

 • Delta Koshare
  Delta Koshare Prije 4 mjeseci +14

  Crnogorci su uvek krvarili za vas. Kao zahvalnost ste im ponistili crkvu i drzavu.
  Sta se bunite sada!?
  Crnogorci obnovili drzavnost i hoce obnoviti CPC. Samo se pocinjena nepravda nad njima ispravlja.

  • Perperius
   Perperius Prije 4 mjeseci

   @Andrija P
   Crnogorci su tada bili etnički Srbi.
   Srbija nije postojala u SHS. SHS je bila podeljena na tzv. "vodene" banovine.

  • Andrija P
   Andrija P Prije 4 mjeseci +1

   @Perperius jesi li glup ili se pravis da si glup? Srbija je usla u Kraljevinu SRBA, Hrvata i Slovenaca. U Jugoslaviji je imala svoje ime i svoj status. Crna Gora s druge strane nije postojala i pominjala se samo kao Srbija.

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci +2

   Јеси ти потурица??
   Смрдиш ми нешто на лој, кладим се да јеси ;)

  • Ivan Sremcevic
   Ivan Sremcevic Prije 4 mjeseci +3

   Црногорска нација је ка моравска нација!

 • mokeanos okeanos
  mokeanos okeanos Prije 4 mjeseci +78

  podrska svima koji hrista u srcu nose.

 • Vlado Knezevic
  Vlado Knezevic Prije 4 mjeseci +8

  Nema od toga nista.Vlada C.Gore je u pravu.

  • Crazy Hamster
   Crazy Hamster Prije 4 mjeseci +1

   Tvoja usta mnogo pricaju...

  • Julio César
   Julio César Prije 4 mjeseci +4

   FUCK MILO GORA

  • Александар Конатар
   Александар Конатар Prije 4 mjeseci +2

   ма има да будемо још већи економски тигар у региону, да живимо по два мјесеца у кијима се босанци и македонци скупе на наше приморје и да се 10 мјесеци тјешимо како смо пуни европе, како смо испред остатка балкана. И то све због тога што имамо владу која је за све у праву а ни око чега се не води озбиљан разговор.

 • Edi Fer
  Edi Fer Prije 4 mjeseci +10

  To je Crnogorsko ,a Srbsko u srbiju

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Edi Fer Koliko mi je poznato i u Crnoj Gori je cirilica u zvanicnoj upotrebi uz latinicu kao pismo (doduse sa dva nova slova).

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Edi Fer Kakve veze ima sta Seselj kaze (iako nisam cuo da je nista slicno rekao). Je l' on neka vlast u Srbiji ako jeste ja nisam obavesten o tome.

  • Edi Fer
   Edi Fer Prije 4 mjeseci +1

   @Patriot 86 ne ne pušti ti to , Šešelj kaže Ćirilica samo ,, to je Srpsko pismo , ne Okreći sad,,

  • Patriot 86
   Patriot 86 Prije 4 mjeseci

   @Edi Fer Latinica je srpsko pismo kao i cirilica. Nisam Crnogorac, a ne bi mi bilo zao i da jesam jer su to najveci Srbi...

  • Edi Fer
   Edi Fer Prije 4 mjeseci +1

   @Patriot 86 a što pišeš latinicu ,znači nisi pravi srbin,,, ti si naš Crnogorac

 • Max Walter
  Max Walter Prije 4 mjeseci +7

  milo, organiziraj dovoljan broj traktora.mi saljemo dovoljan broj Ustasa...ojha!

  • milica
   milica Prije 4 mjeseci

   Ko ste bre svi vi mrzitelji na jednom mestu? Osecam albanci i bosjnaci foliraju da su pravoslavni. Mislim kad navodno crnogorac za poreklo svoje sopstvene Svetosavske vere kaze sekta, taj niti je hriscanin niti crnogorac. Ili ateista, placeni bot da pravi mrznju medju pravoslavnim ili pripadnik naroda "nedostajuca karika" poznatije kao "the missing link" ili jos poznatije -albanac

  • A. M.
   A. M. Prije 4 mjeseci +4

   ajde dodji u podgoricu sjeme ti ustasko jebem ajde

  • Art Natal
   Art Natal Prije 4 mjeseci

   2) Crna Gora i papski breve 'Slavorum gentem'. U svome poslednjem broju (46) Glas Crnogorca donosi ovo saopštenje:

   'Vrlo je čudnovato, kako rimski listovi ne mogu da pravilno shvate zadataka naše misije u Vatikanu, mada smo odma u našem prvom saopštenju čisto i bistro opredjelili naše stanovište prema breveu Lava XIII od 1. avgusta t. g. izričito i kategorički izjavivši da se nas ne tiče ni reforma Svetojeronimskog zavoda u Rimu ni njegov preobrataj u kolež.

   Ponavljamo: nas se najviše tiče ono što se u pomenutom breveu ignorira srpski narod u srpskom Pomorju (Serbia Maritima) i ono što otuda slijedi, to jest ignoriranje, što znači ukidanje staroslavnog dostojanstva katoličke crkve, koje je papa Aleksandar II g. 1067. naročitom bulom dao Barskoj arhibiskupiji, dostojanstvo Primariae sedis totius regni Serbiae, a za vrijeme dukljanskog gospodara slavnog Mihalje Vojislavića, kom isti papa daje naslov kralja srpskoga - Rex Serblorum. To su dostojanstvo slijedećih vjekova pape više puta priznavale, i najposlije na vatikanskom koncilu g. 1870, kad je odnosna komisija određivala, kojim će redom oci glasovati po hijerarhijskom dostojanstvu, došlo je do pitanja i dostojanstvo Srpskoga Primasa i naročiti odbor sastavljen od nekoliko otaca (judices qurelarum et controversarium) odlučio je da barski arcibiskup Carolus Pooten glasuje sa ostalim primasima, i to drugi po redu i tako je glasovao, jer su ovi riješili, da se isti ima smatrati esse in eadem primatus possessione (Acta et decreta s. s. oecumenici concilii vaticani).

   Ubrzo iza toga Crna Gora je oslobodila i prisajedinila Zetu, u kojoj je našla to dostojanstvo katoličke crkve, i sklopivši konkordat sa Vatikanom, u nov ga život uvela. To tako staro i rijetko dostojanstvo, kao jedno dragocijeno dobro zemaljsko, Crna Gora koliko ima prava, toliko isto ima i dužnosti da čuva, tim više što je na njezinoj strani tako očevidno pravo, koje joj niko ne može danas ne priznati, a najmanje Vatikan, koji je pozvan da čuva ustanove na cijelom zemnom šaru a ne da ih ruši.

   Zato je Kneževska vlada po ovoj vigilantibus jura poslala naročitu misiju u Vatikan da najprije uloži protest protiv onog brevea u koliko vrijeđa njeno državno pravo, pa uz to, ako uzmože na lijepe da tu povrijedu izliječi.

   To je zadatak naše misije u Vatikanu, i od svog protesta naša Vlada neće odustati dokle god ne obezbjedi svoje pravo i to zemaljsko dobro, to jest dostojanstvo Srpskoga Primasa, koje je poslije pada srpske države vjekovima u moralnoj oblasti postojalo, a koje bi se danas htjelo ukinuti, kad ga je Crna Gora obnovila i put mu otvorila da dođe do prvoga svoga sjaja.

   Je li moguće da rimski listovi ne mogu ovo shvatiti kako treba i potpuno uvažiti?'".6   3) „Svetojeronimski zavod i Srbi. Našim čitaocima poznata je svetojeronimska afera, izazvana papskim breve-om 'Slavorum entem'. Poznato im je, da se je ta afera i nas Srba u veliko ticala, jer je spomenutim breve-om bilo ne samo zatajeno nego i mistificirano srpsko ime i ugroženo srpskom istorijom osvešteno pravo. Poznato im je, dalje, da smo mi Srbi, naravski, ustali protiv te mistifikacije, i proti njoj uložili protest. Na posljetku nije im nepoznato, da je Crna Gora, kojoj je tim breve-om specijalno bila nanesena golema nepravda, odaslala u Rim naročito izaslanstvo sa misijom, da u Vatikanu skrene pažnju na tu nanesenu nepravdu i poradi da se stvar dovede u red na osnovu i u granicama prava i pravičnosti. O zadatku i uspjehu te misije pronosili su se po različitim novinama različiti glasovi, već prema raspoloženju, koje vlada kod odnosnih novina prema tome koraku Crne Gore. O njenom zadatku mi smo u poslednjem broju donijeli autentično saopštenje zvaničnog lista Crnogorske vlade. O njenom uspjehu donosimo danas izvještaj, koji je stigao bečkoj 'Političkoj korespondenciji' iz Rima a koji glasi:

   'Crnogorsko izaslanstvo u pitanju Svetojermenskog zavoda svršilo je vanredno uspješno svoj posao. Bula 'Slavorum gentem' neće biti ukinuta, ali će biti dotjerana prama zahtjevima Crne Gore. Knezu Vojnoviću7 naročito je rečeno, da se nipošto nije htjelo vrijeđati katoličke Srbe, već da se tu radi o pogreški, što je učinilo lice, kome je stvar bila povjerena, nazvavši pogrešno sve jugoslovenske katolike Hrvatima'.

   Koje je upravo to lice, te je napravilo tu krupnu pogrešku, i podnijelo sv. ocu da je sankcioniše, o tome se u ovom izvještavaju izrijekom ništa ne kaže. Ali da direktne krivice za tu pogrešku treba tražiti u hrvatsko-katoličkim biskupima Strosmajeru, Stadleru, Marčeliću, Ucellini et komp., to je više nego istina" .9

  • Ilija Mirkovic
   Ilija Mirkovic Prije 4 mjeseci +1

   @Kralj Stefan Dečanski Axaxxaxa 😂😂😂😂ziva slika njih, istinaaa😂

  • Kralj Stefan Dečanski
   Kralj Stefan Dečanski Prije 4 mjeseci +1

   @Ilija Mirkovic Ilija, ukucaj na You tube "Kako su nastali Hrvati". Znači, lik je pokidao 😂. Ako si gledao Gospodar Prstenova razumećeš klip.

 • Dragan Bojanic
  Dragan Bojanic Prije 4 mjeseci +38

  ZIVOT CEMO DATI BOZJU SVETINJU NE DAMO

  • Micko NK Montenegrro
   Micko NK Montenegrro Prije 3 mjeseci +1

   hahahhah ne bleji ti da si htio davat zivot odavno bi bio na Kosova da izbacis haradinajeva muda koja se ljujaju u kolijevku servstva nemoj u cg da doziite tornado pa da vam bude oluja mala maca

  • Dragan Mutavdzic
   Dragan Mutavdzic Prije 4 mjeseci

   @Dragan Bojanic sve najlepse za tebe i sve tvoje. Ime mi pise vec. Citao sam tvoje komentare i zato sam ti se i zahvalio za to. Dva puta sam ratovao za nas narod i ne bih opet. Ali ako mora,tu sam uvek. Zato i postujem ljude kao sto si ti. Pisu i ne kriju se. Bore se i ne kriju se.

  • Dragan Bojanic
   Dragan Bojanic Prije 4 mjeseci +1

   SLUSAJTE KAO PRVO DA VAS POZDRAVIM POSTO NEZNAM KOSTE A DRUGO JA SE NE PRODAJEM VJERU ZA VECERU I ZA DJAK BRASNA NIKO SE MOJ NIJE PRODA NI KLANJA A NECU NI JA I MI SMO PRAVOSLAVNE KRVI KOJE SE KRSTIMO I BOGA MOLIMO CAK IDEMO U CRKVU

  • Dragan Mutavdzic
   Dragan Mutavdzic Prije 4 mjeseci

   @Пантократор ponosni su ti otac i majka. Poz iz Krusevca

  • Пантократор
   Пантократор Prije 4 mjeseci +1

   @Enas Kalic Ђе си потурчени србине!?
   Шта си зарикао као магарац на србску браћу??
   Пљујеш у вис , па ти пада по челу, да се умијеш???
   А буди сигуран да ћемо бранити Светиње, па да си још толики, турски коњушару!!
   Мало ли смо турака подавили у Ситници, тако да не лај, псето истурчено!
   Ако ти шта није јасно, дођи у Србску Љешанску Нахјију, да ти причамо како је са нама махмут паша прошао!!
   Тако ћеш и ти, баљего!